Kóstoló: A termőhely hangjai #1

Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Kiss O'Shea Dániel séf izgalmas, a szezonra hangolt kóstolómenüje kísér.

Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.

Kiss O'Shea Dániel is igen hosszú utat járt be, amíg birtokunkra érkezett. Mai napig egyik legnagyobb inspirálója a pannon konyha, képviselői közül pedig a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel, ahol két évet töltött. A lyon-i tanulmányok után többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's étteremben is dolgozott Richard Corrigan ír séf oldalán. Hazaérkezve a II. Czifray versenykurzus győztese lett, majd a budai Alabárdos étteremben sous chef négy és fél éven keresztül.

Az áprilisi kóstolómenü:

Spárgák, citrusos hollandi, kapolcsi sajt
Vajas tésztában sült tavaszi báránypástétom hagymasalátával
Nyúl riesling zselében zöldségekkel
Rebarbara, kecskesajt, akácolaj
Pisztráng, vajas fokhagymás tejsavó
Grízestészta pohárkrém, szilva, dió, dióolaj

A kóstoló ára ételekkel 12.000 Ft / fő, mely ásványvizet és kávét is tartalmaz.

Időpontok: Április 28 és 29, 15:00 és 19:00 kezdésekkel, a kóstoló hossza várhatóan 2,5 óra.

A kóstolón való részvétel előfeltétele a telefonon vagy e-mail-ben történő jelentkezés a következő elérhetőségeinken: +36 30 212 7288, info@benczebirtok.hu, illetve a kóstoló árának átutalással történő teljesítése.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a kóstolón felszolgált ételek kóstolómennyiségűek, azaz nem mindenki számára jelenthet majd teljes vacsoramennyiséget. Erre az esetre készülünk egyéb hideg alternatívákkal is!