Kóstoló: A termőhely hangjai #2

Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Kiss O'Shea Dániel séf izgalmas, a szezonra hangolt kóstolómenüje kísér.

Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.

Kiss O'Shea Dániel is igen hosszú utat járt be, amíg birtokunkra érkezett. Mai napig egyik legnagyobb inspirálója a pannon konyha, képviselői közül pedig a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel, ahol két évet töltött. A lyon-i tanulmányok után többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's étteremben is dolgozott Richard Corrigan ír séf oldalán. Hazaérkezve a II. Czifray versenykurzus győztese lett, majd a budai Alabárdos étteremben sous chef négy és fél éven keresztül.

A májusi kóstolómenü:

Bárány csevap, kápia, hagymák
Füstölt borjúnyelv, friss torma, spenót
Labneah, méz, fenyőmag, dió
Bodza jus, ponty, meyer citrom, alga
Rózsaszín kacsamáj hidegen, rebarbara jus, szecsuáni bors
Friss eper, málna, menta, pezsgőfagyi, mák

A kóstoló ára ételekkel 12.000 Ft / fő, mely ásványvizet és kávét is tartalmaz.

Időpontok: Május 25 és 26, 19:00 órai kezdéssel, a kóstoló hossza várhatóan 3 óra.

A kóstolón való részvétel előfeltétele a telefonon vagy e-mail-ben történő jelentkezés a következő elérhetőségeinken: +36 30 212 7288, info@benczebirtok.hu, illetve a kóstoló árának átutalással történő teljesítése.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a kóstolón felszolgált ételek kóstolómennyiségűek, azaz nem mindenki számára jelenthet majd teljes vacsoramennyiséget. Erre az esetre készülünk egyéb hideg alternatívákkal is!

Gluténérzékenyek számára jelenleg sajnos még nem tudunk alternatívákkal szolgálni, minden más egyéb ételérzékenységet kérem, hogy jelentkezésnél jelezzenek!