A termőhely hangjai

#7

Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket ezúttal Bernát Dániel és Kiss O'Shea Dániel séfek izgalmas, a szezonra hangolt négykezes kóstolómenüje kísér.

A menü:

Galló sajt mousse, uborka jég, gyömbér, fenyőecet
Marinált fogas, sáfrány
Meleg borjútea, friss füvekkel
Füstölt angolna parfait, zeller, pácolt daikon retek
Dámszarvas tatár, torma, hagyma
Meleg habos mandula gazpacho, sós, édes, ötfűszeres mandula
Mangalicafasírt, paszternák, sült kápia
Grízpuding, birsfagylalt, mézeskalács


Akik a termőhelyet megszólaltatják:

Bencze István - akinek terveinek középpontjában a régi magyar szőlőfajták felfedezése, a termőhely karakterét megjelenítő természethű borok és pezsgők készítése áll.

Bernát Dániel - a magyar gasztronómia aranynemzedékének kiváló tagja, számos verseny sikeres versenyzője, a budapesti Rézkakas étterem executive chefje.

Kiss O'Shea Dániel - hazai és nemzetközi, lyon-i tanulmányok, valamint többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's vagy éppen a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel eltöltött évek után érkezett a birtokra. 

Történeteket mesélünk. Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.

Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Bernát Dániel és Kiss O'Shea Dániel séfek izgalmas, a szezonra hangolt négykezes kóstolómenüje kísér.

Időpont: 2018. november 2 és 3.

Kezdés: 20:00

A kóstoló hossza várhatóan 3 óra.

A kóstoló díja: 28.500 Ft / fő. Ez teljes körűen tartalmazza a felszolgált ásványvízet, kávét, borokat, ételeket.

A kóstolón való részvétel előfeltétele a telefonon vagy e-mail-ben történő jelentkezés a következő elérhetőségeinken: +36 30 212 7288, info@benczebirtok.hu, illetve a kóstoló árának átutalással történő teljesítése.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a kóstolón felszolgált ételek kóstolómennyiségűek, azaz nem mindenki számára jelenthet majd teljes vacsoramennyiséget. Erre az esetre készülünk egyéb hideg alternatívákkal is!

Gluténérzékeny vendégeink számára jelenleg sajnos még nem tudunk alternatívákkal szolgálni, minden más egyéb ételérzékenységet kérjük, hogy előzetesen jelezzenek!