A termőhely hangjai

#8

Menü

Pisztráng, gránátalma, cékla
Modern Waldorf
Kacsamáj, mazsola, gesztenye
Kortárs pontyleves
Stájer töksaláta
Hortobágyi palacsinta a'la Huszár Krisztián
Mangalicapofa, bácskai rizs
Puliszkahab, dió, citromfagyi

Időpont: 2018. december 7 és 8.
Kezdés: 19:00
A vacsora hossza várhatóan 3 óra.
A vacsora díja: 28.500 Ft / fő. Ez teljes körűen tartalmazza a felszolgált ásványvizet, kávét, borokat és ételeket.

CSAK 14 FÉRŐHELY!

A kóstolón való részvétel előfeltétele a telefonon vagy e-mail-ben történő jelentkezés a következő elérhetőségeinken: +36 30 212 7288, info@benczebirtok.hu, illetve a kóstoló árának átutalással történő teljesítése.


Akik a termőhelyet megszólaltatják:

Bencze István - akinek terveinek középpontjában a régi magyar szőlőfajták felfedezése, a termőhely karakterét megjelenítő természethű borok és pezsgők készítése áll.

Huszár Krisztián - a kultikusnak számító budapesti Fáma étterem chef-je, az elmúlt években számos nagyon elismert, top étterem konyhájának vezetője. Átütő, a mainstream-től meredeken eltérő egyénisége, az ázsiai és közép-európai konyháktól kapott inspirációi és külföldi tapasztalatai minden közegben kristálytisztán megmutatkoznak.

Kiss O'Shea Dániel - hazai és nemzetközi, lyon-i tanulmányok, valamint többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's vagy éppen a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel eltöltött évek után érkezett a birtokra.

Történeteket mesélünk. Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.

Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Bernát Dániel és Kiss O'Shea Dániel séfek izgalmas, a szezonra hangolt négykezes kóstolómenüje kísér.