"Kék" 2015

A Kék bakator egy ősi, nőivarú fajta, amely a Bakator család legsötétebb, de vékony héjú tagja. Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy egy kísérletként fehér bort készítünk ebből a kékszőlőből. A feldolgozásnál gyors, egészfürtös préselést alkalmaztunk, majd acéltartályban erjesztettünk. Az erjedés után egy évet amfórában töltött, végül 2016 novemberében palackoztunk.

Kóstolás

,,Könnyed illatában fehér virágok, körte, citrusok, kamilla virág, pirított szezámmag. A félszáraz határán lévő maradékcukor tartalom dacára szikár, nem intenzív korty, fehér húsú gyümölcsökkel és ropogós savakkal." A bor meg én blog

Részletek

Szőlőfajta: Kék bakator
Alkohol: 12 % vol.
Maradékcukor: 3,9 g/l
Cukormentes extrakt: 19,1 g/l
Titrálható savtartalom: 6,2 g/l

Adatlap letöltése