Olaszrizling 2013

A Szent György-hegy déli oldaláról, egy másfél hektáros területről szüreteltük október elején sok egyéb fajta közül, aprólékos válogatással. A terület több kisebb parcellából állt össze, melyek mindegyikén másféle művelésmódot örökültünk a hagyományos gyalogszőlőtől a kordonig. A tőkéken átlagosan másfél kilogramm terhelés alakult ki. A kipréselt must rövid ülepítés után acéltartályba került és teljesen spontán erjedt, majd erjedés után rövid ideig finomseprőn tartottuk. Már életének igen korai szakaszában karakteres, tiszta egyéniséget mutatott, fahordós érlelést emiatt már nem is kapott. 2014 áprilisában palackoztunk, jelenleg egy pince mélyén fektetjük.

Kóstolás

Illatában és kóstolva klasszikus olaszrizling fűszerek jellemzik: fehér virágok, fehér húsú őszibarack, mandula, mineralitás. Könnyedség, rétegzettség, krémesség.

Részletek

Alkohol: 12,59 v/v%
Maradékcukor: 1.1 g/L
Cukormentes extrakt: 19.6 g/L
Titrálható savtartalom: 5,8 g/L
pH: 3.41

Csak a pincénél kóstolható, vásárolható.