Blanc de Noirs "O" 2014 Brut Nature

Első kísérletünk pezsgővel, ahol a második erjedés és a seprőntartás parafával zárt palackban történik.

Szüret 14 g/L savval a mustban, a feldolgozás egészfürtös, spontás erjedés 500L-es Kádár hordókban, kisebb rész tartályban.

Az első degorzsálásnál két évet töltött, dosage-t egyáltalán nem kapott.

Útkeresésünk egyik fontos mérföldköve.

Kóstolás

Kifinomultabb, apróbb buborékérzet, klasszikus autolízis, mélység, füst, olajosság, só.

Részletek

Terület: Rókalyuki-dűlő, Hegymagas 035/20, 15 éves tőkék, iker közép kordon
Szüreti időpont: szeptember 4-5.

Szőlőfajta: Pinot Noir

Alkohol: 12,07%

Titrálható savtartalom: 9,15 g/L

Cukormentes extrakt: 23,7 g/L

Cukor: 0,6 g/L

pH: 3,18

Összes kén-dioxid tartalom: 95 mg/L

NÉBIH: FFWS

Adatlap letöltése

Évjáratok