Blanc de Noirs "O" 2014 Brut Nature
Első kísérletünk pezsgővel, ahol a második erjedés és a seprőntartás parafával zárt palackban történik.
Szüret 14 g/L savval a mustban, a feldolgozás egészfürtös, spontás erjedés 500L-es Kádár hordókban, kisebb rész tartályban.
Az első degorzsálásnál két évet töltött, dosage-t egyáltalán nem kapott.
Útkeresésünk egyik fontos mérföldköve.
Kóstolás
Kifinomultabb, apróbb buborékérzet, klasszikus autolízis, mélység, füst, olajosság, só.
Részletek
Terület: Rókalyuki-dűlő, Hegymagas 035/20, 15 éves tőkék, iker közép kordon
Szüreti időpont: szeptember 4-5.
Szőlőfajta: Pinot Noir
Alkohol: 12,07%
Titrálható savtartalom: 9,15 g/L
Cukormentes extrakt: 23,7 g/L
Cukor: 0,6 g/L
pH: 3,18
Összes kén-dioxid tartalom: 95 mg/L
NÉBIH: FFWS