Venus 2013

2013. október 8-án a főszüret előtt válogattunk legalább harmadrészben aszúsodott szemeket tartalmazó rajnai rizling fürtöket, melyet a présben egy napon át áztattunk. A préselés után egy koncentrált ásványi anyag tartalmú, 22,5-es mustfokú, 9,1 g/L savtartalmú mustot kaptunk, mely négy tölgyfahordóban kezdett el erjedni egy hónapon keresztül egyenletes hőmérsékleten. Az erőteljesen lassuló erjedést végül november 6-án állítottuk le, azon a ponton, ahol a sav-cukor-test-alkohol azt az elegáns kiegyensúlyozottságot adta, amit vízionáltunk.

Születését ezeken a szikrázóan tiszta októberi estéken a Vénusz erőteljes ragyogása kísérte, a bor innen kapta a nevét. A szőlőben kialakult, szép, lilás-mazsolás szemeket eredményező botritisz kivételes ajándék a természettől, ahogyan a nevet átható fogalom, a szerelem is.

Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 18 Cº

Kóstolás

Elegáns, közepes intenzitású illatában mézes virágok keverednek a sárgabarack és az őszibarack illatával, melyet visszafogott hordófűszerek egészítenek ki. Az illat már sejtet egy magasabb maradékcukor jelenlétet, kóstolva viszont a lendületes savaknak köszönhetően könnyű, kellemes, jól iható egyensúly tapasztalható. A sav, a maradékcukor és az ásványosság végtelen játéka.

Részletek

Szőlőfajta: 100% Rajnai rizling
Alkohol: 11,96 v/v%
Maradékcukor: 43 g/L
Titrálható savtartalom: 8,8 g/L
Cukormentes extrakt: 34,1 g/L

Évjáratok